Mekanik Prenses - Cassandra Clare Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Aralık 25, 2017


TANITIM
Kitabın adı: Mekanik Prenses
Özgün adı: Clorkwork Princes
Yazar: Cassandra Clare
Seri: Ölümcül Oyuncaklar, #3
Türü: Fantastik
Yayın evi: Artemis Yayınları

Gölge Avcıları yok olmanın eşiğine sürüklenirken tehlike ve ihanet, sır ve cazibe, aşk ve ölüm birbirine karışıyor!

Tessa Gray mutlu olmalıydı. Ne de olsa bütün gelinler mutludur, öyle değil mi? Ancak Tessa, Jem Carstairs'la evlenmeye hazırlanırken Londra Enstitüsü'ndeki Gölge Avcıları'nın başları büyük beladaydı. Mortmain, acımasız otomatlardan oluşan Cehennem Makineleri ordusunu, Gölge Avcıları'nı yok etmek için kullanmayı planlıyordu. Planını tamamlamak için de son bir şeye ihtiyacı vardı: Tessa Gray'e.

Enstitü başkanı Charlotte Branwell, Mortmain'i bulup onu durdurmak için her şeyi göze almıştı. Fakat Mortmain, Tessa'yı kaçırmıştı ve genç kıza aşık iki adam, Jem ve Will, onun için savaşmaya hazırdı. En yakınları Tessa'yı Mortmain'in kurtarmaya çalışırken, genç kız, kurtuluşun yalnızca kendi elinde olduğunu anlayacaktı. Ancak Tessa, melekleri kontrol etme gücüne sahip olsa bile, acımasız bir orduyla tek başına mücadele edebilir miydi?


YORUM
Evveet, bir serinin daha sonuna geldik. Mekanik Prenses'i elimde çok uzun zamandır süründürüyordum. Sebebi tabii ki spoiler yemiş olmam... Bir kitaba başlamadan önce internette, hakkında yazılanlara ya da görsellere bakacak olursanız çok dikkatli olun ya da bakmayın derim. Çünkü çok muhtemel bir şekilde spoiler yersiniz.

Öncelikle şunu söylemem gerek, birinin, iki kişiyi aynı anda, aynı derecede sevebileceğine inanmıyorum. Biri aşksa diğeri ancak tutku olabilir. Tessa'ya seri boyunca çok kez sinir oldum. Will'i gördüğünde, "Ah Tanrım, Will...", Jem'i gördüğünde "Ah Tanrım, Jem..." diyerek aşk adında sızlanıyordu.

Aslında aynı şey Will ve Jem için de geçerli. İkisi de Tessa'yı o kadar çok seviyor ki, birbirlerine sürekli "Kardeşim, sen benim parabataimsin, al Tessa senin olsun. Senin için aşkımdan vazgeçerim," modunda diyaloglar dönüp durdu. Sonuç? Hepsi kazandı. Kaybeden yok.

Yazar, yarattığı karakterleri o kadar çok sevmiş ki hiçbirinin kalbinin kırılmasına izin vermemiş. Şahsen çıkardığım sonuç bu.

Kitabın genel kurgusu ve zaman zaman Tessa'nın tavırları dışında tüm karakterleri sevdim diyebilirim. Cassandra'nın kalemi iyi lakin farklılık yaratmaya çalışırken gerçekliğin bir tık dışına çıkmasa çok daha mükemmel olur sanırım. Epilog kısmı olmasaydı tam puan verebilirdim.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum