Mekanik Prens - Cassandra Clare Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Aralık 25, 2017


TANITIM

Kitabın adı: Mekanik Prens
Özgün adı: Clorkwork Prince
Yazar: Cassandra Clare
Seri: Ölümcül Oyuncaklar, #2
Türü: Fantastik
Yayın evi: Artemis Yayınları

Londra Enstitüsü'ndeki dengeler hiç bu kadar hassas olmamıştı. Konsey, Charlotte'ın gücünü elinden almak ve bu gücü, ahlak değerlerinden yoksun, gözünü iktidar hırsı bürümüş Benedict Lightwood'a vermek istiyordu. Will, Jem ve Tessa, Enstitü'yü ve Charlotte'ı kurtarma umuduyla Mortmain'in geçmişiyle ilgili sırları araştırmaya karar verdi. Ancak tek keşfettikleri düşmanın amacı değildi. Aynı zamanda Tessa'yla ilgili huzursuz edici Gölge Avcısı bağlantısını da öğrendiler. Zaten Will ve Jem'in ilgisi arasında kalan Tessa, kendisinin bizzat bir "canavar"a dönüşmesine Gölge Avcıları'nın yardım ettiğini öğrenince başka bir seçimle daha yüz yüze gelecekti.


 YORUM
Daha önce çok kez tekrarlamışımdır muhtemelen, üçüncül anlatımlarda zorluk çekmeden okuyabildiğim ender kitaplardan biri de bu seri. Mekanik Prens'e bayıldım!

Şimdi sıkıntılarımdan bahsedeyim. Seri sonu hakkında spoiler yediğim için bu kitabı bitirmem biraz fazla zaman aldı. Kitabı okurken özellikle Will'in olduğu sahnelerde kalbim deşildi resmen. Yazar sanki ona biraz fazla haksızlık etmiş gibiydi. Jem karakterini de seviyorum ama Will kadar değil. Serinin üçüncü kitabında Will adına en azından biraz daha güzel bir şeyler okumayı umuyorum.

 Tessa'ya gelince... Gelmesek mi acaba? Kitap boyunca kafa göz dalmak istedim. İki kişiyi aynı anda idare ediyor olması çok sinir bozucuydu ve Will o sonu kesinlikle hak etmedi. Üçüncü kitaptan bir tık daha umutluyum. Umarım hak ettiği sonu yaşar.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum