Tutsak Çalıkuşu - Danielle L. Jensen Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Eylül 25, 2017




TANITIM
Kitabın adı: Tutsak Çalıkuşu
Özgün adı: Stolen Songbird
Yazar: Danielle L. Jensen
Seri: Lanet, #1
Türü: Fantastik
Yayın evi: Aspendos Yayınları

Bir cadının laneti, trolleri beş yüzyıl boyunca dağın altındaki şehirlerine hapsetmiştir. Cécile de Troyes kaçırılıp dağın altındaki şehre götürüldüğünde, trollerin laneti bozmak için ona güvendiğini anlar. Cécile'in aklında ise tek bir şey vardır: Oradan kaçmak. Ancak troller zeki, hızlı ve insanüstü güçlere sahip yaratıklardır. Cécile, doğru fırsatı sabırla beklemek zorundadır. Cécile, trollerle zaman geçirdikçe, içinde bulundukları zor durumu anlamaya başlar ve gittikçe büyüyen bir ayaklanmadan haberdar olur. Belki de Cécile, isyanın başarılı olması için trollerin tam da ihtiyaç duydukları kişidir.


YORUM
Trol halkı bir cadının laneti üzerine yaklaşık beş yüz yıldır dağın altına gömülü bir mağaraya hapsolmuş durumda. Halk, lanetin tek bir yolla kaldırılabileceğini düşünüyor; kehanete göre insan ırkından biri bu laneti bozacak ve şehri tekrar gün yüzüne çıkaracak. Bunun gerçekleşmesi için de o insanın Trollus'un prensi olan Tristan'la ruhlarının bağlanması (evlenmesi) gerekiyor. Kehanete göre de bu kişi Cecile.

Trollus'un halkı güne çıkamadığından altın karşılığında bir insanı Cecile'i kaçırması için rüşvet veriyor. Fakat sonuçlar çok da umdukları gibi çıkmıyor...

Cecile'in gelişen olaylar karşısında verdiği tepkiler dışında, konu bakımından zengin bir içeriğe sahip Tutsak Çalıkuşu. Lakin ben karakterlere çok fazla ısınamadım. Cecile'in büyülü bir dünyaya adım atmasıyla ortama alışmasının bir olması da cabasıydı ne yazık ki.

Genel olarak işlenişinde ufak tefek eksikleri olsa da okunabilir cinstendi. Şahsen ikinci kitabı hem merak ediyor hem de yazardan daha iyisini bekliyorum. Özellikle büyülü ortamları seviyorsanız bir şans vermenizde sakınca yok bence.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum