[27. KCY Blog Tur] Program - Suzanne Young Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 07, 2016


TANITIM
Kitabın adı: Program
Özgün adı: The Program
Yazar: Suzanne Young
Seri: Program, #1
Türü: Distopya
Yayın evi: Pegasus Yayınları

Hastalık: İntiharla Sonuçlanan Psikolojik Salgın 
Tedavi: Silinen Anılar 

Sloane kimsenin gözü önünde ağlamaması gerektiğini bilir; özellikle de intihar salgını tüm ülkeye yayılmışken ve böylesi bir tepki onun tek tedavi olan Program'a yollanmasına sebep olabilecekken. Sloane Program'dan dönen herkesin boş bir sayfaya dönüştüğünün farkındadır. Çünkü depresyonlarıyla birlikte anıları da gitmiştir. 

Sürekli gözlenen duygularını gizlemek için elinden geleni yapan Sloane sadece James'le beraberken kendisi olabilmektedir. James ikisini de güvende ve Program'dan uzak tutmaya söz vermiştir, Sloane ise aşklarının her şeye dayanabileceğini düşünmektedir. Ama birbirlerine verdikleri sözlere rağmen gerçeği saklamak gittikçe zorlaşır; ikisi de günden güne zayıflamakta, depresyon sinsice ilerlemektedir. Ve Program Peşlerindedir.


YORUM
Program'da intihar bulaşıcı bir hastalık. Henüz on sekiz yaşını doldurmamış her birey bu hastalığın tehlikesi altında. Bir nevi ergen hastalığı bile denilebilir. Eğer çevrenizden biri intihar ettiyse size de bulaşma riski çok yüksek. Bu yüzden, okullarda sürekli denetimciler dolanıyor ve öğrencileri gözlüyorlar.

Sloane'un ağabeyi kısa bir süre önce intihar edenlerden yalnızca biri. Dolayısıyla denetimcilerin bir gözü hep Sloane'un üzerinde.

Sloane ve James bir süredir birlikteler. Yakın arkadaşları olan Miller, yaşadığı olaylar neticesiyle depresyona girer ve hastalık ona da bulaşır. Ardından intihar eder. Artık Sloane ve James da intihar tehlikesi altındadır. James, depresyonun belirtilerini göstermeye başlayınca, Sloane'un tek çaresi onu Program'a teslim etmek olur. Ama şöyle bir sorun vardır ki Program'da tek tedavi yöntemi anıların yani tüm geçmişin silinmesidir.

James Program'a girer ama çıktığında hiçbir şey hatırlamıyordur. Ve Sloane, karşılaştığı durum sonucunda depresyona girer...

Kurguyu, anlatımı, karakterleri, kısaca kitaba dair her şeye bayıldım. Çok farklı bir distopya konusu işlenmişti. Kitap daha çıkmadan konusuna göz attığımda ilgimi çok çekmişti. İyi ki tura konuk etmişiz diyorum. Yoksa ne zaman sırası gelirdi de okurdum hiç bilmiyorum. *-* Yakın zamanda kitap alışverişi yapacaksanız listenize mutlaka ekleyin derim.

Ayrıca kitabı üç kişiye çekilişle hediye ediyoruz! Facebook ve Instagram'dan çekilişlerimize katılmayı unutmayın!
PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum