Çarpılma - Colleen Hoover Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Haziran 29, 2016


TANITIM
Kitabın adı: Çarpılma
Özgün adı: Slammed
Yazar: Colleen Hoover
Seri: Slammed, #1
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Epsilon Yayınları

Aşkı şiir tadında mı yaşamak istersin… yoksa kalbinin derinliklerine işleyen bir acıyla mı? 

On sekiz yaşındaki Layken babasının ölümünün ardından hem annesine hem de küçük kardeşine destek olur. Her ne kadar yaşadığı acının üstesinden gelmiş gibi görünse de genç kız içten içe tüm umudunu kaybetmektedir. Bu sırada varlığıyla nefesini kesen yirmi bir yaşındaki, yakışıklı komşusu Will karşısına çıkar. Will'in şair atışmalarına olan tutkusu Layken'i kendisine hayran bırakır. 

İlk buluşmaları muhteşemdir. Birbirleri için özel olduklarını hissedip birçok ortak yanları olduğunu fark ederler. İkili birbirine artık sırılsıklam âşıktır. Ancak şaşırtıcı gerçekle ilişkileri çok geçmeden bambaşka bir hal alır. Bir araya gelmelerine ve aynı zamanda ayrılmalarına neden olan duyguları arasında bir denge kurmaya çalışırken, günlük etkileşimleri bile onlara acı vermeye başlayacaktır. Kalplerinde gizledikleri gerçeği ve aşkın pişmanlıkla sonlanmadan doyasıya yaşandığı bir geleceği hayal edip ifade edebilecekleri tek yer ise şiirlerdir.


YORUM
Aslında Colleen'ın kalemini severim. Kitaplarında saçma sapan boş sahnelere pek yer vermez. Yazdığı her şeyin bir nedeni vardır. Ama bu kitap Colleen yazmış gibi değildi. Neden bilmiyorum ama kitap bana çok yetersiz geldi. Sanırım yazdığı ilk kitap(lardan)dı. Ne olduğunu bilmediğim bir eksiklik hissettim lakin buna rağmen çok akıcı bir şekilde ilerledi. Karakterlerin duygularını ise hissedemedim. Öylesine okuyormuşum gibi geldi. Colleen'ın yer verdiği şiir kısımlarına bayıldığımı itiraf edebilirim.

Layken, babasının ölümüyle, ailesiyle birlikte Teksas'tan Michigan'a taşınır. Taşınır taşınmaz Layken'in erkek kardeşi kendine arkadaş bulur ve onun da ağabeyi Will, Layken'e sıcak davranır ve onlarda hemen arkadaş olurlar. Bu kısmın çok hızlı geliştiğini düşünüyorum. Şöyle ki, karakterlerin tanışıp birbirlerine aşık olma süresi tam olarak üç gün sürüyor. Bu durum çok rahatsız ediciydi.

Taşındığı yerin lisesine adımını atan Layken, bir anda Will'i karşısında bulur. Bulur bulmasına ama umduğu şekilde değil. Okuduğu okulda sözleşmeli öğretmen olarak! Eh, kitabın geriye kalan kısmını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Will, Layken ile olan ilişkisine daha tam olarak başlamadan son verir çünkü bakacak bir kardeşi vardır ve işini kaybetmek istemiyordur. Ama Layken'in sınırları zorlamakta üstüne yoktur.

PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum