Meleğin Düşüşü - Susan Ee Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Şubat 13, 2016


TANITIM
Kitabın adı: Meleğin Düşüşü
Yazar: Susan Ee
Türü: Fantastik, Distopik
Yayın evi: Dex Yayınları

Kanatsız bir melek ne işe yarar? 

Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi.

Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle bir anlaşma yapmak dahil olsa bile. 

Raffe, kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raffe, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var. 

Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı umut ediyor. Raffe ise binlerce yıllık düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski gücünü yeniden kazanmayı.

YORUM
Şu zamana kadar okuduğum en farklı melek temalı kitaptı diyebilirim. Çünkü fantastik haricinde distopya da barındırıyordu.

Melekler tarafından yok olmanın eşiğine gelmiş bir yerde Penryn, kız kardeşi ve annesiyle birlikte yaşam mücadelesi vermekte. Penryn, ailesiyle birlikte yemek bulmak için dışarı çıktığında hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşırlar. Bir meleğin düşüşüne şahit olurlar.

Meleğin kanatları koparılıyordur ve Penryn bir anda kendini bu savaşın içinde bulur. Bu sırada Penryn'in kardeşi diğer melekler tarafından kaçırılır.

Penryn'in kardeşini bulması için yapması gereken tek bir şey vardır. Kanatlarının koparılmasının ardından kan kaybından ölmek üzere olan düşmüş meleğin hayatta kalmasını sağlamak ve onu meleklerin yaşadığı yere götürmesine ikna etmek... Penryn ve Raffe'i macera dolu bir yolculuk bekliyordur.

Kitabı da karakterleri de çok sevdim. Akıcı anlatımı vardı. Tek şikayet ettiğim kısım diyalogların az olmasıydı. -_- Meleklerin konu aldığı ve diğerlerinden farklı bir hikaye okumak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim.

Seri bilgisi;
1- Meleğin Düşüşü
3- Günlerin Sonu
PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum