Leo - Mia Sheridan Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Aralık 24, 2015


TANITIM
Kitabın adı: Leo
Yazar: Mia Sheridan
Türü: Genç Yetişkin, Aşk
Yayın evi: Yabancı Yayınları

Evie ve Leo, koruyucu aileleri vasıtasıyla tanışmışlar ve sıkı bir dostluk kurmuşlardı. Büyüdükçe, aralarındaki bu dostluk yerini daha yoğun bir duyguya, yani aşka bırakmış ve on sekiz yaşına girdiklerinde birlikte bir hayat kurmaya yemin etmişlerdi. Ergenlik çağındayken Leo birden evlat edinilip başka bir şehre taşınmış ancak Evie'ye bulduğu ilk fırsatta onunla iletişime geçeceğine dair söz vermişti. Ne var ki Evie ondan bir daha haber alamamıştı. 

Sekiz yıl sonra Evie şansını döndürüp kendine bir hayat kurmuştu. Bir işi, arkadaşları vardı ve mutluydu. Ardından gizemli bir adam ortaya çıktı, onu Leo'nun gönderdiğini iddia ediyordu. Ve bu adamla aralarındaki elektrik inanılmazdı! Yine de, Evie bu ateşli yabancıya güvenebilir miydi? Ve bu yabancı, Leo'yla olan bağlantısı ve onun ortadan kayboluşu hakkında Evie'ye yalan söylüyor olabilir miydi?


YORUM
Mia Sheridan'ın Başka Dilde Aşk kitabını çok sevdiğimden Leo'nun çıktığını görür görmez havalara uçmuştum. :D İdefix'te haftasonuna özel kargo bedava olunca hemen sipariş vereyim dedim. Kitap elime ulaşır ulaşmaz okumaya başladım. İyi ki de almışım! Çok, çok güzeldi!

Kitaptan biraz bahsetmek gerekirse;
Koruyucu aileler tarafından koruma altına alındıklarında Leo henüz on bir, Evie on yaşındaydı. Zamanla aralarındaki bağ, dostluktan aşka dönüşmüştü. Dört yıl sonra Leo, başka bir koruyucu aile tarafından evlat edinildiğinde şehir değiştirmek zorunda kalınca Evie ile yolları ayrılır. Ama Leo, gittiği yerden sık sık ona mektup yazacağını ve on sekiz yaşına geldiğinde geri dönüp birlikte hayatına devam edeceklerine dair Evie'ye söz verir. Fakat Leo gittiği ilk andan itibaren Evie bir daha ondan haber alamaz.

Leo'nun gidişinin sekiz yıl sonrasında bir gün Evie gizemli biri tarafından takip edildiğinin farkına varır. Ansızın takipçinin karşısına çıkıp açıkça neden onu takip ettiğini sorduğunda, adamın yanıtı, Leo'nun bir arkadaşı olduğu ve kısa süre önce Leo'nun öldüğünü söylemesi olur. Evie aldığı haber karşısında yıkılsa da pek belli etmez ama ne var ki gizemli takipçi görevini tamamlamış olmasına rağmen Evie'nin peşini bırakmaz. Zamanla gizemli takipçiyle aralarında bir bağ kurulur ve gizemli takipçinin Evie'ye söylemediği büyük bir sırrı vardır.

Bazı şeyler az çok tahmin edilebilir olmasına rağmen inanılmaz akıcıydı. Zaten iki günden daha kısa bir sürede bitti. Bundan böyle Mia'nın kitaplarını gözüm kapalı alabilirim. Çok sevdim! Ayrıca belirtmeliyim ki Leo'nun asıl hikayesini okuduğunuzda çok şaşıracaksınız!


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum