[22. KCY Blog Tur] Beklenti (#2) - Maggie Stiefvater Kitap Yorumu | Hayali Kadro

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Aralık 08, 2015



TANITIM
Kitabın adı: Beklenti
Özgün adı: Linger
Yazar: Maggie Stiefvater
Seri: Mercy Falls Kurtları, #2
Türü: Fantastik
Yayın evi: Pegasus Yayınları


Kurt kafatasındaki insan gözleri bana suyu hatırlatıyordu: Bahar göğünü yansıtan berrak su mavisi, yağmurda bulanmış bir dere kahverengisi, yazın yosun tutmaya başladığında rengi değişen göl yeşili, karla kaplı bir nehrin grisi. Eskiden yağmurla ıslanmış huşların arasından beni izleyen sadece Sam'in gözleriydi fakat şimdi bütün sürünün bakışlarını üzerimde hissediyordum; bilinen şeylerin, söze dökülmeyen şeylerin ağırlığıyla. 

özlem.
Grace ve Sam birbirlerine kavuştukları anda, bir daha ayrılmamak için savaşmak zorunda kalacaklarını anlamışlardır. Sam için bu, kurtadam geçmişiyle hesaplaşmak anlamına gelmektedir; Grace içinse gittikçe belirsizleşen bir gelecekle yüzleşmek…
kayıp.
Bir anda dünyalarına giren yeni kurt Cole'un geçmişi ızdırap ve tehlikeyle doludur. Genç adam kendi iblisleriyle savaşırken kurt hayatına kucak açmakta ve insanlıkla bağlarını koparmaya çalışmaktadır.
beklenti.
Grace, Sam ve Cole için hayat iki kuvvet -kurt ve insan- arasındaki mücadeleden ibarettir; aşk ise iki farklı yüzünü hep aynı anda göstermektedir: yürek parçalayan ve mest eden, özgürleştiren ve tutsak düşüren, kışkırtan ve ürküten… Ama üç gencin dünyaları parçalanırken bile beklentileri hep aşk olacaktır…


YORUM
Ürperti'nin bomba gibi biten final sahnesinden sonra koşup Beklenti'yi de bitirdim. :D Hazırladığım hayali kadro ekibini paylaşmadan önce kısaca Beklenti'de neler olup bittiğinden bahsedeyim.

Ürperti, Sam ve Grace bakış açısından anlatılırken; Beklenti, Sam, Grace, Isabel ve kadroya yeni dahil olan Cole karakterleri bakış açısından anlatılıyor.

Cole St. Clair, ünlü bir rock yıldızıdır. Hayatı kadınlar , alkol ve bağımlısı olduğu ilaçlar üzerinde giden ölümle yaşamın ayırdığı ince çizgide yürümektedir. Özetle, mahvolmuş bir hayatı vardır ve yaşamının geri kalanında istediği tek şey hissizliktir. Bir şekilde Beck'le (Beck, sürünün lideri bu arada) yolları kesişir ve Beck'ten onu kurtadama dönüştürmesini ister.

Yorumun bu kısmından sonrası Ürperti'yi okumayanlar için biraz spoiler olabilir.
Sam'e uygulanan tedavinin işe yaramasının ardından insan olması Grace dahil herkes için şok olmuştur. Çünkü aynı tedavi Jack'e de uygulanmış fakat işe yaramamıştır.

Isabel, abisi Jack'in ölümünden sonra babasının aksine kurtlara öfke beslemez. Isabel, evinin arkasında kalan ormana sürekli yiyecek bırakır ve kurtları beslemeye başlar. Her geçen gün evinin etrafında daha çok kurt dolaşmaya başlar. Bu durum babasını deliye döndürür ve kurtlardan birini vurur. Isabel bunun ilk olmadığını bildiği gibi, son olmayacağını da bilmektedir ve babasını durdurmak zorundadır.

Sam, her akşam gizlice girdiği Grace'in odasında bir gece yine onunla beraber uyurken babası odaya girer ve Sam'i orada gördüğünde kelimenin tam anlamıyla kıyameti koparır. Ve Grace'e Sam'le görüşme yasağı koyar.

Grace ise durumu her geçen gün daha kötü bir hal almaktadır. Ufak bir baş ağrısıyla başlayan hastalığı, yüksek ateşten burun kanamasına, kan kusmasına kadar ilerlemiştir. Sorun şu ki, hastalığın teşhisi konulamamaktadır. İçten içe Grace ve Sam hastalığın sebebini bilmekte ve bunu kendilerine itiraf edememektedir.

Cole, Grace'in hastalığı için teorisini anlattığında tedavi için akıllarına tek bir çözüm yolu gelir. Bu çözüm yolu Grace'i ya tamamen öldürecektir ya da onun iyileşmesini sağlayacaktır.

Beklenti'den beklentim, Ürperti'de olduğundan daha yüksekti ama Beklenti, beklentilerimi pek karşılamadı maalesef. (Ne beklenti dolu bir cümle oldu ama! :D) Yazarın kalemi akıcı değildi, sayfaları çevirirken heyecanla çeviremedim ne yazık ki... ama buna rağmen merak uyandırıcı bir yanı olduğunu belirtmeliyim. Yazar, elindeki mükemmel kurguyu biraz heba etmiş gibi geldi bana. Halbuki bu kitap ne kadar güzel kaleme alınırdı... Buna rağmen finali yine bomba gibi bitirdi. Öyle bir yerde son yapıyor ki serinin devamını bir an önce okumak istiyorsunuz. Bu yüzden, üçüncü kitap için şimdiden büyük merak içerisindeyim.

Kitap çekilişlerimize Rafflecopter uygulamasından, Facebook ve Instagram'dan katılmayı unutmayın!


PUAN


HAYALİ KADRO




  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum