Kaçınılmaz - Amy A. Bartol Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 24, 2015



TANITIM
Kitabın adı: Kaçınılmaz
Özgün adı: Inescapable
Yazar: Amy A. Bartol
Seri: Öngörü, #1
Türü: Fantastik
Yayın evi: Yabancı Yayınları


Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi... En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie'nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington'la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed'e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie'ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı…

Reed'in sakladığı sır neydi? Evie'nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?


YORUM
Merhaba! Bu sefer Öngörü serisinin Kaçınılmaz ve Sezgi kitaplarına düzenleyeceğimiz turla karşınızdayız. Konu meleklerle ilgili kitaplar olduğunda bu benim için büyük bir merak konusu oluyor. Sanırım bu birçoğunuz için de geçerli. :D

Evie Claremont, annesini henüz küçükken kaybetmiş, babasını hiç tanımayan, dayısı Jim ile yaşayan bir karakter. Evie, uzun zamandır gördüğü kabusların nedenini anlamıyor, üniversiteye başladığında biteceğini umuyordu. Ama Evie, gittiği Crestwood Üniversitesi'nde daha çok kabus görmeye başlamıştı.

Reed Wellington, Evie'yi gördüğü anda ona büyük nefretle bakan ve okuldan ısrarla gitmesini isteyen bir diğer ana karakter. (Malum melek Reed oluyor bu arada.) Tabi burada Reed'in sakladığı, bizimse çok sonradan öğrendiğimiz bir sır var. Evie, bunun üzerine tabii ki üniversiteyi bırakmıyor. Zaten kim tanımadığı biri tarafından önüne bir sebep sunmadan okulu ısrarla bırakmasını istediğinde hangi mantıkla okulu bırakırdı emin değilim. Neyse, Evie'nin okulu bırakmasında etkili olamayan Reed bu kez Evie'yi koruma altına almaya karar verir.

Kitapta bir diğer önemli karakterler de Russell ve Freddie. Freddie, Evie'nin anlaştığı tek karakter , hatta dert ortağı diyebiliriz. Russell ise Evie'nin Reed'in de dahil olduğu aşk üçlemesinde yer alıyor. Evie, Russell'ı her ne kadar ruh eşi olarak görse de Reed'e olan tutkunluğu arasında çelişki yaşıyor.
Bir de Evie'nin yurttan arkadaşları var: Buns ve Brownie. Bu iki karakteri sevimli, enerjik ve biraz da yaramaz olarak tanımlayabiliriz. ^^

Reed'in dünyasına girmesiyle Evie'nin hayatında artık her şey anlam kazanmaya başlar. Yıllardır sorduğu sorulara cevap alıyordur ve sevdiklerine zarar gelmesini önlemek için herkesten uzak kalır. Son olarak tabii ki yazar ters köşe yapıyor. Emin olun, hiç beklemediğiniz şeyler oluyor. 

Serinin devam kitabı olan Sezgi'ye önümüzdeki hafta tur düzenleyeceğiz. Takipte kalın! ^^


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum