[21. KCY Blog Tur] Sezgi (#2) Amy A. Bartol Kitap Yorumu | Yazar Hakkında | Seri Bilgisi

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 29, 2015



TANITIM
Kitabın adı: Sezgi
Özgün adı: Intuition
Yazar: Amy A. Bartol
Seri: Öngörü, #2
Türü: Fantastik
Yayın evi: Yabancı Yayınları


2012 UTOPYA CON ÖDÜLÜ alan genç edebiyatı serisinde, macera kaldığı yerden devam ediyor. Sürgünlerin dünyasında kâbuslar gerçek oluyor, karanlık gelecek daha da kaçınılmaz hale geliyor...

Evie onu görmemek için gözlerini açmadı ama onun kokusu yine de burnuna doluyordu. Soluduğu havayı yoğunlaştırıyor, Evie'yi kokusuyla… aromasıyla boğuyordu. Titredi. Direnmeliydi. Eğer yeterince güçlü olamazsa, hastalığı şimdi bile ona bulaşmış olan bu avcıyla aynı kadere sürgün edilecekti. Ama artık Evie, ona açtı ve o bunu biliyordu; kendisini kemiren acıyı sonlandırma ihtiyacına güveniyordu. Teslimiyetinin nasıl da tadını çıkarırdı. Evie şimdilik hayattaydı ama aksi için yalvarması ne kadar sürecekti?


YORUM
Merhaba! Sezgi turumuz tüm hızıyla devam ederken, yazar hakkında, seri bilgisini ve yorumumu sizinle paylaşmadan önce yazarın dünya tatlısı bir kadın olduğunu belirtmek istiyorum. ^^

Hemen notumu düşeyim, ilk kitabı okumayanlar için yorumum spoiler içerir.
Evie, Serafim meleği olduğunu öğrendiğinde her şey karışır. Bununla beraber tüm diğer doğa üstü güçlere sahip varlıklar Evie'nin peşine düşer. Reed, her ne kadar Evie'ye onu koruyacağını söylese de bazı doğa üstü güçlere sahip varlıklara gücü yetersiz kalıyordur ve Evie bunu fark ettiğinde Reed'i de korumak üzere Russell ile birlikte kaçmaya karar verir. Hatırlarsanız ilk kitapta Russell ölmek üzereyken Evie kendini feda ediyor ve onu da Serafim meleğine dönüştürüyor...

Evie ve Russell kaçtıkları yerde diğer melekler ve varlıklar tarafından yakalanıyorlar. Bu varlıklardan biri Evie'ye fena halde kapılıyor ve aşk üçgenimiz dörde çıkıyor.

Diğer tüm varlıklar bir yana Alfred'in Evie kovalamacası da devam ediyor. Yani kitapta herkes Evie'nin peşinde. :D

Normalde kitap Evie'nin gözünden anlatılırken yazar Russell karakterine de yer vermiş ve açıkçası kitapta en çok severek okuduğum bölüm orasıydı. Özellikle geçmişteki hikayeleri çok ilgimi çekmişti.

Melek lisanında konuşulanlar ve bu lisanda geçen sözcükler kitapta bolca mevcut bu yüzden de yazar bize bir kolaylık yapmış ve kitabın sonuna 'sözlük' bölümünü eklemiş.

Sezgi benim için Kaçınılmaz'a göre biraz durağandı. Fazlasıyla olay oluyor, hatta olaylar boyut atlıyor daha hareketli sahneler oluyor ama kitap akıcılıktan biraz yoksun maalesef ki.

Not: Kaçınılmaz ve Sezgi için düzenlediğimiz Instagram ve Facebook çekilişlerine katılmayı unutmayın! :)



YAZAR HAKKINDA

Amy A. Bartol, eşi ve iki oğluyla birlikte Michigan'da yaşıyor. Ailesi yazarlık konusunda ona çok destek oluyor. Yazdığı zamanlarda yemek sipariş edebilsin diye yemek menüsü getiriyorlar. Karakterleri hakkında konuşurken onların sabırla dinlediğini dile getiriyor. Saatlerce yazdıktan sonra dışarı çıktığında hikayenin nasıl gittiğini soruyorlar. Onlara ne zaman fantastik türünden bahsetse, Amy'nin asosyal kitap kurdu düşkünlüğüne gülümsüyorlar.
Favori yazarları ise; Jane Austen, Susan E. Hinton, Diana Gabaldon, Ray Bradbury, Frank McCourt, Markus Zusak.
Kısaca Amy'nin hayatı bundan ibaret. Kendisi ve kitapları hakkında detaylı bilgi için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.amyabartol.weebly.com 


SERİ BİLGİSİ
Öngörü serisi 5 kitaplık bir seriden oluşuyor. Serinin ilk kitabı olan Kaçınılmaz'da Evie'nin yıllar boyu süren kabuslarının ve etrafındaki doğaüstü olayların nedenini öğrenme aşamalarını gözlemliyoruz. İkinci kitap Sezgi'de Evie'nin Serafim meleği olduktan sonraki yaşadıklarını ve etrafındaki gelişen olaylara tanık oluyoruz. Üçüncü ve dördüncü kitap olan Indebted & Incendiary'de ise olayların daha farklı bir boyut aldığını, heyecan ve aksiyonun katbekat arttığını göreceğimizi sanıyorum, en azından Goodreads'daki yorumlar böyle. Beşinci ve son kitap olan Iniquity hakkında pek bir bilgi yok henüz. Sadece birkaç kere yayın tarihinin değiştirildiği ve son olarak yayının 2015'in Aralık ayınca olacağı duyurulmuş.

PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum