Ölümcül Merhamet - Robin LaFevers Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Haziran 08, 2020


TANITIM
Kitabın adı: Ölümcül Merhamet
Yazar: Robin LaFevers
Türü: Fantastik
Yayın evi: Dex Yayınları

Genç, güzel ve ölümcül.
On yedi yaşındaki Ismae, babasının onun için yaptığı anlaşmalı evlilik dehşetinden, gizemli bir keşiş tarafından kaçırılır. Götürüldüğü manastır, Ölüm Tanrısı Aziz Mortain için eğitilen, kendisininki gibi garip yara izleri taşıyan kızlarla doludur. Burada, Ölüm Tanrısı'nın onu tehlikeli hediyeler ve korkunç bir kaderle kutsadığını öğrenecektir. Manastırda kalmayı seçerse rahibeler tarafından bir suikastçı olarak yetiştirilecek ve Ölüm Tanrısı'nın intikamını alacaktır. Ismae çok önemli bir görev için Breton sarayına gönderilir; hem entrika ve ihanetin ölümcül oyunlarına hem de yapması imkânsız seçimlere karsı savunmasızdır: Ismae, Tanrısına mı yoksa kalbine mi hizmet edecek? 
Ölüm'ün Hizmetkârları üçlemesinin ilk kitabı olan Ölümcül Merhamet tehlikeli bir aşk, zehirle gelen ölümler ve kendi yolunu bulmak üzerine...
YORUM
Ölümcül Merhamet yıllardır rafımda okunmayı bekleyen bir başka kitaptı. Sonunda sırasının gelmesine ben de çok sevindim. Hatta kitabı beklediğimden daha çok sevmeme ayrıca sevindim. :) Kitapta ilgi çekici birçok şey barınıyor; fantastik tür, tarihi bir hikaye, savaşçı bir kız...

Kitabın en sevdiğim kısmı yazarın kurguyu daha çok ön plana çıkarmış olmasıydı. Bana kalırsa bu kitap, türünün diğer tüm kitaplarına taş çıkartır. Tam da olması gerektiği gibi, aşk arka plandaydı. Sevmediğim ufak tefek birkaç  noktası dışında kurguyu genel anlamda çok beğendim. Kitapta entrika ve heyecan asla bitmiyor. Tam bir şey oluyor, işler yoluna giriyor derken başka şeyler patlak veriyor. 

Ismae, henüz on yedi yaşındayken babası tarafından evlendirilir. Esrarengiz bir keşiş onu bu berbat hayattan kaçırarak Ölüm Tanrısı Aziz Mortain'e hizmet veren manastıra götürür. Bu manastırda Ismae gibi birçok kız daha vardır. Hepsinin ortak noktası, henüz doğmadan işaretlenmiş olmaları. Yani hepsi aynı izi taşımaktadır. Bazılarının olağanüstü yetenekleri de vardır.

Hizmetkarlar bu manastırda birer suikastçı olarak eğitilir. Her birinin bir görevi vardır. Ismae'nin en önemli görevi ise ölümün işaretini üzerinde taşıyan herkesi bulmak ve öldürmek. Ismae'ye önemli bir görev veriliyor; saraya gitmek ve oradaki düzeneği sağlamak.

Özetle, kitapta yer yer gizem, yer yer tebessüm, yer yer aşk, yer yer macera mevcut. Zaten tarihi fantastik seviyorsanız gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bu arada Ölümün Hizmetkarları serisi üç kitaptan oluşuyor ve her kitap manastırdaki farklı bir kızın hikayesini anlatıyor.
PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 Yorum