Hiçliğin Kıyısında - J. A. Redmerski Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Şubat 15, 2015


TANITIM
Kitabın adı: Hiçliğin Kıyısında
Yazar: J. A. Redmerski
Türü: Aşk
Yayın evi: Ephesus Yayınları

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew'un da bazı karanlık sırları vardır…

Andrew yolculukları esnasında Camryn'e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew'un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

YORUM
Uzun zamandır kızlarla (İki Kızın Kitaplığı & Romantik Optik) seçtiğimiz bir kitaba okuma etkinliği yapalım diyorduk kısmet Hiçliğin Kıyısında'yaymış. :D Hemen yorumuma geçiyoruuum.
Ne zaman bir kitabı çok sevsem hakkında yazacak güzel şeyler bulamam. Hiçliğin Kıyısında tam olarak bu durumda aslında… Yazarın kalemini çok sevdim, kitabı aşırı sevdim. Karakterler deseniz harika zaten. Kitaptan biraz bahsedecek olursam;

Belki de birçoğumuzun hayalidir her şeyi boş verip kafanın estiği yere gitmek. Hele de yanında bunu paylaşabilecek bir arkadaş oldu mu tadına doyulmazdı herhalde. Camryn Bennet erkek arkadaşını trafik kazasında kaybedince hayata olan canlılığını yitirmişti. Tek bir dostu vardı. O da kazık atınca Cam artık bulunduğu şehirde kalmayı anlamsız bulur ve herhangi bir otobüse binip bilmediği bir yolculuğa koyulur.

Andrew Parrish… Onun hikayesi apayrı. Babasının ölüm döşeğinde olduğunu ve hastanede yattığını öğrenince otobüse atlayıp hastaneye doğru yola çıkar. Cam’le bu yolcukta tanışır ve ayrılma vakitleri geldiklerinde buna pek de hevesli değillerdir.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, Andrew gibi sevimli, sıcakkanlı ve aşırı tatlı bir karakterle uzun zamandır karşılaşmamıştım. Daha ilk sahnesinde beni kendine aşık eden nadir karakterlerden biri oldu. (Kesinlikle favori listemde!!!)

Cam ve Andrew bir anlaşma sonucu yolculuğa çıkarlar. Arabayla uzun bir yolculuk... Cam, erkek arkadaşının ölümünden sonra bir erkekle beraber olmayı düşünmez bile. Andrew ile arkadaşlıktan öte bir ilişkisi olmasını da istemiyordur… Cam, korkmasında haklıydı belki de Andrew’un sakladığı önemli bir şey hayatını mahvedebilir çünkü. Şahsen beni çok ağlattı Bay Parrish. Yazar son sahnede noktayı fena koyuyor bilesiniz. Hem gülecek, hem şaşıracak, hem de gözleriniz dolacağı birçok duygulu sahneyi barındıran bir kitap Hiçliğin Kıyısında. Andrew ve Cam’in bu yolculuğuna sizi şiddetle davet ediyor, okumak için daha fazla gecikmeyin diyorum.

PUAN

ALINTILAR
Onu öyle çok izledim ki, yağmurun yağdığını unuttum.
"Bence aşık olduğunda, eğer bu gerçek aşksa, ömür boyu sürer. Gerisi sadece yaşananlar ve yanılgılardan ibarettir.
"Hayatta en çok istediğim şey, dünyayı seninle birlikte görmek. Biz yollara aidiz. İkimiz beraber. Olmak istediğim tek yer yollar."
"Yürek daima akla galip gelir. Her ne kadar pervasız, intihara meyilli olsa da her zaman istediğini yaptırır."

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum