[13. KCY Blog Tur] Gölgeler - Paula Weston Kitap Yorumu | Seri Bilgisi

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ocak 22, 2015


TANITIM
Kitabın adı: Gölgeler
Özgün adı: Shadows
Yazar: Paula Weston
Seri: Refaim, #1
Türü: Fantastik
Yayın evi: Yabancı Yayınları

Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.


Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?

 YORUM
Gölgeler, ilk başta basit bir kurgu gibi görünen ama sonradan açılan harika kurgusunu ön plana çıkaran bir kitap. Öncelikle, inanılmaz akıcı olduğunu söylemem gerekir ki son zamanlarda en hızlı okuduğum kitap oldu.

Gölgeler, kapağından da anlaşılacağı üzere melek temalı bir fantastik kitabı. Bir melek kitabının barındırması gereken tüm özelliklere sahip; düşmüş melekler, iblisler, nefilimler gibi... Dolayısıyla okurken çok yabancılık çekmiyorsunuz. (Özellikle daha öncesinde bolcana melek temalı kitap okuduysanız.) Bu yüzden başlarda kurgusunun basit olduğu düşüncesine kapıldım. Ama kesinlikle öyle değil, çok daha fazlasını içeriyor. Ve kitap öyle yerde bitiyor ki ikinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.

Yurtdışı kapakları olarak önümüze çok fazla bir seçenek sunulmuyor ama ben ülkemizdeki kapağı oldukça sevdim.

Yurtdışı Kapakları
 
                                  Amerika                                                       Avustralya & İngiltere

Seri Bilgisi
Başlık notu: seri bilgisinde ilk kitap için spoiler içerir. Refaim serisinin kinci kitabı Haze (Sis)'in, konusu: Gaby'nin kabusları bitmiştir ama hala geçmişini hatırlayamamaktadır. Bir refaim olduğunu kabul edemez. Bir zamanlar Refaim'in en iyi savaşçısıydı. İblisler var ve bir de Rafa. Ama en önemlisi İkiz kardeşi Jude hayatta olabilir. Ve Gaby onu aramak için hiç tereddüt etmez. Bu tehlikeli yolculuğa Rafa ile beraber çıkacaklardır... Üçüncü kitap Shimmer (Işıltı)'nın konusu ise; Gaby hayatının daha karmaşık olacağını düşünemezdi. Kardeşinin yasını 1 senedir tututuyordur fakat onun ölmediğini öğrenmiştir. Ve şimdi Rafa şeytanlar tarafından tutuluyordur. Gaby ise refaimlerle iş birliği yapmak zorundadır. Yoksa Rafa'nın hiç şansı yoktur. Zamana karşı yarış başladı. Her şey için çok geç olabilir. Serinin dördüncü ve son kitabı olan Burn hakkında henüz net bir bilgi yok çünkü kitap bu yıl Haziran ayında yurtdışında çıkacak.

  

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum