[10. KCY Blog Tur] Aşk Meselesi - Isabell Wolff Kitap Yorumu | Yazar Hakkında

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Kasım 11, 2014

TANITIM
Kitabın adı: Aşk Meselesi
Özgün adı: A Question of Love
Yazar: Isabell Wolff
Çeviren: Zeynep Enez
Sayfa sayısı: 428
Türü: Romantik
Yayın evi: Artemis Yayınları

Bir kadın eski bir aşkı için sahip olduğu her şeyi riske mi atmalı yoksa güvenli yaşamına sımsıkı tutunmalı mı? 

Laura Quick, hiç beklemediği bir anda, kendini ulusal bir televizyon kanalında, tuhaf bir bilgi yarışması sunarken bulmuştu. Ama yarışmacılardan biri, karşısında görmeyi en son umduğu kişiydi: Eski erkek arkadaşı Luke.

Hâlâ kocası Nick'in ortadan kaybolmasıyla baş etmeye çalışan Laura, kocasının kıyafetlerini evden -ve onunla ilgili anılarını da aklından- atabilmeyi henüz başarmıştı. Tam bu sırada yakışıklılığından hiçbir şey kaybetmemiş eski erkek arkadaş Luke'un, altı yaşındaki kızı ve köşe bucak kaçılan eski karısıyla birlikte ortaya çıkması bir işaret miydi acaba?

Laura'nın kız kardeşleri Luke'un bir fırsat olduğunu düşünüyordu. Genç kadının Nick'i unutması ve hayatına devam etmesi için mükemmel adam çıkagelmişti işte. Ancak Laura o kadar da emin değildi. Eski aşkına ikinci bir şans vermeli miydi? Peki kocası Nick'le yolunda gitmeyen neydi ve Laura en yakınlarını gerçekten ne kadar tanıyordu? Her soru onu aradığı cevaptan uzaklaştırırken, belki de en doğrusunu sadece kalbi biliyordu...
YORUM
10. blog turumuzdan herkese merhaba!..
Açıkçası Aşk Meselesi beklediğimden çok daha iyi çıktı. Özellikle kitabın olay örgüsü okuyucuyu içine çekiyor, yani öyle boş bir kitap kesinlikle değil.
Laura Quick, tam 3 yıldır aşka küs. Çünkü 3 yıl önce kocası Nick aniden ortadan kaybolmuştur. Uzun aramalar sonucu eline hiçbir şey geçmemiştir. Ta ki bir gün ‘onu terk ettiğini ve aramamasını söyleyene kadar’. Laura bunu öğrendiğinde hayatı daha da beter bir hal alır. Bu sıra her şeye rağmen işine devam etmektedir.
Laura bir TV şirketinde çalışmaktadır. Bir gün düzenlenen bilgi yarışmasında ondan sunuculuk yapılması istenir ve sunuculuğunun ilk gününde yarışmacılardan birini çok iyi tanımaktadır. Üniversitedeki eski erkek arkadaşı Luke.
Luke yarışmadan sonra Laura’ya eskisi gibi olmak istediğini söyler ve yeniden beraber olurlar. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Luke evlenmiş, bir çocuğu olmuştur. Eşi de –Luke’u tek etmesine rağmen- hala Luke’a karışmaktadır. Luke bu duruma pek ses çıkaramaz çünkü ortada çok sevdiği bir çocuğu vardır. Laura ise başlarda bunu sorun etmemesine rağmen sonralarda iyice sorunları büyümüştür. Yani tamamen karmaşa içindedir.
Bir de şirketteki patronu Tom var tabii… Sorunları olan tek kişi Laura değildir. Kitapta birçok karakterin problemlerine ortak oluyorsunuz. Kitabın çekilişine katılmak için BURAYA tıklayın.

PUAN


YAZAR HAKKINDA

Isabel Wolff, Warwickshire'de doğdu ve Cambridge Üniversitesinde İngilizce okudu. Tiyatro reklamcılıkla uğraştı. Tam zamanlı yazar olmadan önce BBC Radyo'da yapımcı ve muhabirdi. Orta Amerika, Avustralya, Afrika ve Uzak Doğu'ya belgesel çekimi için sık sık seyahatleri oluyordu. İlk romanını 1997 yılında yazdı.
Şuanda ailesiyle birlikte Londra'da yaşamaktadır. Boş zamanlarında futbol oynamayı ve köpeği Alfie ile parkta dolaşmayı seviyor.
Ayrıca Isabel'in yine Artemis Yayınlarından çıkan 'Vintage Bir Aşk' isimli Türkçe'ye çevrilmiş bir kitabı daha bulunuyor. Isabel Wolff'a aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
Facebook - Twitter

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum