[1. KCY Blog Tur] Saat - Yasemin Uras Kitap Yorumu | Ön Okuma

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 24, 2014

TANITIM
Kitabın adı: Saat
Yazar: Yasemin Uras
Sayfa sayısı: 376
Türü: Fantastik
Yayın evi: Trend Yayınevi

Fantastik gerilim okurları Saat'in ritminde buluşuyor.

Cesaret'in yaşla alakalı olmadığını genç kahramanlarımızdan öğreneceksiniz. Onlar da kendilerinin bu kadar cesur olduğunu bilmiyorlardı. Dünyanın farklı yerlerinden gelip bir okulda birbirlerini bulmalarının da tesadüf olmadığını bilmiyorlardı, öğrendiler.

Ele geçirilen ruhların sığmaya çalıştığı bedenler,

Yaşayan Dünya'nın tek hakimi olmak için güç savaşları,

Cinler ve onlara karşı kahramanlarımızı koruyan periler...

Sırlarına ortak olduğunuzda, Can ve arkadaşlarının yanından ayrılmamanız gerekecek.

Sizin de korunup kollanmanız gerekebilir...
YORUM
İlk turumuzun 3. gününden herkese merhaba! Sizlere kitabın ön okumasını sunarken, biraz kitaptan bahsetmek ve bir kaç alıntı da eklemek istedim...
Kesinlikle daha ilk sayfasından heyecanla sizi içine alan bir kitap. Saat'de komedi, eğlence, macera, heyecan... yani ne ararsanız var!
Saat, benim okuduğum ilk Türk fantastik roman oldu. Türk fantastik kitaplara karşı tüm önyargımı yıkmış oldum böylelikle. Sizin de önyargılarınız varsa bir an önyargılarınızdan kurtulun derim..
Kitaptan biraz bahsedecek olursak dünyanın farklı yerlerinden gelen 6 çocuğun yolları tuhaf bir şekilde kesişiyor. Arkadaş grubu olmaları kaderlerinde vardı. Çünkü her biri büyük savaşçıların torunlarıydı. Dolayısıyla onlar da savaşçıydı.
Kitapta periler var, yani iyi olanlar. Başkarakterimiz Can ve arkadaşlarına yardımcı olan periler. Bir de cinler var. Kötüler. İnsanların bedenlerini çalarak dünyayı ele geçirmeye çalışan cinler. İşte burada iş Can ve arkadaşlarına düşüyor. Saat’i bulamaları ve onu yok etmeleri gerek.
Ayrıca bu sırrı öğrenen herkes bu işe dahil oluyor. Yani sırrı öğrenen herkesi kötü cinler onu koruyan bir madalyonu olmadığı sürece ele geçiriyor. Savaşçılarımız ailesi ve tanıdıklarının başı şimdiden belada…
Kitabın sonu heyecanlı bitiyor, yani devamının geleceğinin mesajını vermiş yazar. *-*
Unutmadan, Melis Kitaplar Diyarında'ki çekilişe katılmayı unutmayııın! *Çekiliş için buraya tıklayın*
Katkılarından dolayı Trend Yayınevine teşekkürler!
PUAN

ALINTILAR

Can'ın en büyük zevklerinden biriydi yemek yemek. Ama asla obur olduğunu kabul etmezdi. O kendisine lezzet avcısı diyordu.

"Buradasınız çünkü hepiniz savaşçıların torunlarısınız..."

Hiçbiri tesadüfen burada değildi. Altı savaşçı şans eseri aynı kolejin aynı sınıfına düşmemişti. Bu yaşamaları gereken bir kaderdi.

ÖN OKUMA


  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum