Yalancı Aşık - Tawna Fenske Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ocak 30, 2014

TANITIM
Kitabın adı: Yalancı Aşık
Özgün adı: Believe It Or Not
Yazar: Tawna Fenske
Çeviren: Tuğba Kırca Alptekin
Sayfa sayısı: 287
Türü: Romantik Komedi
Yayın evi: Nemesis Yayınları

Violet McGinn, anormallikten ve soyut şeylerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan, mantıklı bir kadındır. Belki de bu yüzden kendine meslek olarak muhasebeciliği seçmiştir. Annesi ünlü bir medyumdur ve bir gün hastaneye yatırılır. Violet, annesinin işini bir süreliğine devralmak zorunda kalır ve hiç istemese de sahte medyumluk yapmaya başlar.

Drew Watson, yakışıklı bir bar işletmecisidir. Cumartesi geceleri barında çaldığı müzikler eşliğinde dans eden müşterileriyle ve arkadaşlarıyla mutludur.

Chris Abbott ise her kadının hayalini kurduğu genç, yakışıklı, kibar ve başarılı bir doktordur.

Violet birini seçmelidir. Kalbini mi yoksa mantığını mı dinlemelidir? Yolunu bulmaya çalışırken yapacağı bir hata, belki de üçünün kaderini toptan değiştirecektir.

YORUM
Finaller yüzünden yaklaşık 2 hafta kadar kitap bile okuyamadım. Kitap okumayı nasıl da özledim o kısa sürede...

Finaller sonrası kısa sürede biten ilk kitabım Yalancı Aşık oldu. Genel anlamda esprilerle dolu, bol kahkahalı, eğlenceli ve akıcı bir kitaptı kendisi.

Violet McGinn, aslında muhasebecidir. (Şuan da bende o yoldayım :P) Annesi ufak bir kaza geçirince annesiyle bir anlaşma yaparak onun medyumluk işini üstlenir. Medyum dükkanının hemen yan tarafında Drew Watson adında yakışıklı bir bar işletmecisi bulunmakta. Violet ile ilk karşılaşmaları sürpriz bir şekilde gerçekleşirken ilk anda birbirinden etkilenirler.

Violet daha normal ve sıradan bir hayat isterken, Drew'un onun için hiç de uygun olmadığını düşünür. Aynı şekilde Drew da Violet'in ona uygun biri olmadığını düşünüyor. Peki birbirine karşı koyabiliyorlar mı dersiniiiz?

Annesi iyileşme sürecinde hem medyumluk yapıyor hem de muhasebecilik işlerine devam ediyor. Arada sıradışı olaylar gerçekleşirken işi bozulma aşamasına kadar geliyor. Öyle bir olayın içine düşüyor ki hem kendisi hem de Drew'i işinden edecek konuma geliyor. Bir de ikisinin birden birbirinden uzak durma çabaları...

Yazarımız çok sevimli ve yakışıklı karakterleri esprilerle dolu anlatırken kitap şahane akıcılığıyla bir anda bitiveriyor. Özellikle de romantik komedi severler için harika bir kitap.

PUAN

ALINTILAR
Başını çevirip dükkanın arka tarafındaki dolabın kapağını açmak için eğilmesini izledi. Kendine, bir centilmenin bayanların kalçasına bakmaması gerektiğini hatırlattı.
Sonra bir centilmen olmadığını düşündü. Mükemmel bir kalçası vardı, yuvarlak dolgun ve...
"Popoma mı bakıyorsun?" diye sordu Violet dönmeden.
"Siz medyumlar işin eğlencesini bozuyorsunuz," diye cevap verdi Drew.
"Dolabın aynasından beni seyrettiğini görebiliyorum."

Violet, Drew'ın biraz arkasında durup manzarayı keyifle seyretti. Evet kotu biraz rüküştü ama kaşmir gibi yumuşak görünüyordu. Gerçekten de kotun içini çok güzel dolduruyordu. Şu mükemmel kıvrım...
"Kıçıma bakmayı bıraktığın zaman bir bardak su alabilir miyim?"
Violet irkildi. "Ne? Hayır, ben..."
"Camdan yansımanı görebiliyorum." dedi Drew, dolabın kapısına eliyle vurarak. Sırıtarak başını çevirdi. "Ödeşmiş olduk."

"Siz ikinizi yalnız mı bıraksam?"
"Lütfen beni onunla yalnız bırakma," dedi Violet.
Drew gülümseyerek sesi duyulmasın diye kulağına konuştu. "Bana yalvarmanı çok seviyorum."

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum